• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2019 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Onverwacht het laatste traject van deze tocht

Vandaag was het onverwacht het laatste traject van deze vakantie. Oorspronkelijk zouden we nog drie dagen fietsen (met overnachtingen in Ommen en Dwingelo), later werden dat twee dagen met overnachting in Balkbrug. Uiteindelijk reden we, gesteund door de wind, in een ruk naar Assen.

Nadat we hadden afgerekend reden we eerst via Lochem en Laren naar Holten. Omdat onze bidons leeg waren, vulden we deze bij een supermarkt met drinken. Daarna gingen we naar Nijverdal via het schitterende pad over de Holterberg. In Hellendoorn dronken we op een terras een kop koffie en een chocomelk.

Vervolgens fietsten we naar Ommen en vandaar door naar Balkbrug. Omdat het nog vroeg was besloten we om door te rijden naar Ruinen, om daar te beslissen of we nog een nacht op een camping blijven of naar huis zouden gaan. Om half drie waren we reeds in Ruinen (zoals gezegd, de wind was gunstig) en we besloten naar huis te bellen dat we er aan kwamen.

Met de wind in de rug vorderde de rit snel. Onderweg hadden we nog de dreiging van een bui, waar een paar spatten uit kwamen. Aan het Oranjekanaal aten we nog een laatste boterham.

Rond vijf uur stapten we aan De Wouden af: de vakantietocht zat er op. Op deze laatste dag reden we weer een recordafstand: 121 km. De totale afstand van deze vakantie komt op 1400 km.

Terugblikkend was het een geslaagde vakantie, waarin we veel hebben gezien. Bruggen, water, bergen, oude en nieuwe gebouwen, musea, enz. En natuurlijk was het weer ons zeer goed gezind. Kortom, een vakantie waard om te herhalen.

f t m