De voortekenen voor de één na laatste dag voor Berlijn zijn niet positief. Ten eerste hebben we slecht geslapen. Het was nogal lawaaierig op de camping. Bovendien ontstond er later op de avond (eigenlijk begin van de nacht) iets van een ruzie. Vervolgens was het vooral tegen de ochtend nogal regenachtig. Dat betekende een natte tent en nog wat zaken klam.

10vlakte
Het landschap dat we doorkruizen

Na een ontbijt in de voortent was het droog. Wel was de lucht zwaar van de bewolking. Toch maar inpakken. We hebben dat rustig aan gedaan en vertrokken zodoende vlak na half tien. Vanwege het donkere en daarmee ook koele weer hadden we er aardig het tempo in. Maar ook nadat de zon zich bescheiden liet zien (dit was in de omgeving van Hohe-Seeden) hielden we dit tempo aan. We hadden toen Burg, Parchau en Ihleburg al achter de rug.

Bij Hohe-Seeden hebben we de warme kleren weer uitgetrokken en na een paar boterhammen trokken we zonnig weer verder. Gladau en Tucheim volgden, waarna we weer een korte stop inlasten. Het ging allemaal zo voorspoedig, dat we tegen twee uur reeds Ziesar, Glienecke en Grüningen waren gepasseerd.

De camping lag nog plm. 5 km. voor ons. Even werd overwogen om verder te gaan, maar de voordelen om te stoppen zijn groter. Vervolgens willen we binnendoor naar de camping; dit is geen succes, want het blijkt een zandweg te zijn, na een verhard begin. Dan maar buitenom over de grote weg. Zodoende zijn we eerst om half drie op de camping.

We hebben een aardig plekje gekregen in de buurt van meer tenten en niet ver van het meer. Na het opzetten van de tent ben ik nog even naar Brandenburg (16 km v.v.) geweest voor wat boodschappen. Catelijn bleef op de camping, wat lezen op een bankje.

Nu, om half acht, ligt ze in de tent en probeert al te slapen. Ze is erg moe en heeft last van haar lip. Vermoedelijk koortsuitslag. O ja, het sanitair hier is slecht; nog van vóór de Wende. Het was eens oerdegelijk en zonder franje; nu is het degelijke er ook af. En de hokken zijn 'schmutzig'.