13alexplatz
Alexanderplatz gezien vanaf de Fernsehturm

Vandaag weer naar Berlijn. Met tram, S-Bahn en bus 100 staan we rond twaalf uur weer Unter der Linden. We besluiten eerst naar het Alexanderplatz te gaan. Daar hebben we de beroemde TV-toren bedwongen (met een snellift). Het was behoorlijk helder weer, zodat je veel van Berlijn kon zien. Onder het nuttigen van een 'Kännchen Kaffee' lieten we ons vervolgens nog eens ronddraaien. Hierna eerst boodschappen gedaan in de Kaufhof -waaronder een cadeautje voor Hannemieke- en vervolgens getracht wijs te worden uit de Wereldklok. Niet gelukt dus ...

13tvtoren13nicolai
De Fernsehturm en het Nicolaiplatz

Via het Berliner Rathaus wandelden we richting Nicolaiviertel. Dat is één van de oudste delen van Berlijn, maar erg goed in tact gehouden. Op een bankje voor de Nicolaikerk hebben we ons broodje gegeten. Vervolgens nog wat door de wijk gelopen, waarbij we aan de Spree terecht kwamen. Die hebben we een eind gevolgd met de bedoeling om bij het laatste stuk muur te komen, dat is ingericht als internationaal kunstwerk. Helaas liepen onze pogingen stuk op de verbouwing van U-Bahnstation Jannowitzstraat. Het idee om daar vandaan de S-Bahn te nemen faalde, omdat er geen S-Bahn meer langs kwam.

Inmiddels was het alweer vier uur; tijd om de thuisreis weer te aanvaarden. Daarom eerst met de U-Bahn naar Alexanderplatz, om daar de '100' te nemen en de geijkte weg terug naar de camping.