We werden wakker onder een zwaar wolkendek, hetgeen niet veel goeds beloofde voor de dagrit naar Gross Ringmar. Het zware weer van de afgelopen nacht betekende met een natte tent op stap. Gelukkig is de tentzak ruim genoeg en neemt het gewicht van de tent niet noemenswaardig toe, als deze nat is.

Even na negenen vertrokken we vanuit Petersfelde. Na een stukje fout te hebben gereden, ontdekten we ook een pluspunt aan de weersomslag. De wind waaide nu namelijk uit het westen en hielp ons dus mee de gemiddelde snelheid op te krikken. In Cloppenburg, na ongeveer 12 km, hielden we een grote stop. Het was een leuk stadje, met diverse vakwerkhuizen. Hier hebben we in een konditorei een lekkere kop koffie met een soort kaasbroodje genuttigd. Verder zijn van hieruit de eerste kaarten naar het thuisfront verzonden.

Omdat het weer er niet al te best uitzag (gelukkig hebben we de regenpakken niet hoeven aan te trekken), zijn we zo snel mogelijk naar het einddoel gereden. De tocht voerde ons daarbij door een licht-glooiend landbouwlandschap met de plaatsen Emstek, Visbek en Twistringen. We volgden daarbij de grote weg, één van de Bundesstrassen. Minder prettig in verband met de vele auto's, maar wel efficiënt.

Op de camping aangekomen dreigde het weer te gaan regenen, dus moest de tent zo snel mogelijk worden opgezet. Daarom werd spontaan gekozen voor het eerste, pas-gemaaide, veldje. Achteraf niet zo handig, maar goed... je leert er weer van. We gebruikten hier trouwens voor het eerst het campingplastic, dat we hadden meegenomen. Vanwege het vele gras werd het vervolgens meteen maar gedumpt.

Het eten bestond uit rijst met een saus á la Cathelaine, waarin paprika, champignons, een typisch duits worstje en nog wat poeiertjes uit een pakje en het potje. Tussen de buien door hebben we 's avonds toch nog even rond het meertje gewandeld. Verder hebben we nog naar huis gebeld op kosten van de gemeente Assen, onze stille sponsor. De rijksdaalder was trouwens zo op.