Jawel, een recordafstand dit keer. Maar ja, het reed ook zo lekker met de zon erbij. Weer op tijd opgestaan (althans voor een vakantiedag) en iets na negenen vertrokken we. We moesten eerst nog naar Nienburg om boodschappen in te slaan voor het weekend. Immers, we kwamen niet meer door grote plaatsen en bovendien zijn de winkels vandaag vroeger dicht.

We verlieten Nienburg in de richting van Linsburg. Het landschap werd weer licht-glooiend, hetgeen door ons verschillend werd gewaardeerd. Via een aantal kleine plaatsjes kwamen we bij Mariensee, waar we onze lunch gebruikten. Vervolgens verder via o.m. Scharrel en Scherenbostel naar Bissendorf.

6vakwerk
Ergens onderweg een mooi vakwerkhuis

Daar kwamen we tot de conclusie dat het zo voorspoedig was gegaan, dat we -in plaats van Burgwedel- het dorp Ehlershausen wel als eindbestemming konden kiezen. Bovendien zijn daar twee campings, dus wie doet je wat ...

Eerste camping weer zo'n typisch duitse ingang: alle hekken gesloten en nergens iets van een 'Platzwart' te bekennen. Doorverwijzing naar het huis van de beheerder leverde drie keer bellen op bij een hek, maar geen leven in de brouwerij. Dus op naar de tweede camping, gelukkig een paar honderd meter verderop. Daar werden we 'te woord gestaan' (amper dus) door een 'tang', maar de conclusie moest helaas luiden dat het hier weer zo'n privé-camping van een bepaalde club betrof, waar normale kampeerders niet welkom zijn.

Een meneer dacht dat we in Hänigsen (nog 6 km verder) wel terecht konden. Dat bleek inderdaad het geval, maar deze camping was wel een stuk rumoeriger; veel kinderen in de puberleeftijd. Zij mochten een nachtje in een eigen tentenkamp verblijven. Tel uit je slaap ... Maar goed, na een maaltijd van puree met sla, veel sla, lukte het ons uiteindelijk toch om in te slapen.