Zoals gebruikelijk redelijk vroeg (half acht) opgestaan. Vervolgens toilet gemaakt en begonnen met het afbreken van de boel. De avond tevoren hadden we de spullen al weer wat op orde gebracht en had ik het laatste restje wijn opgedronken. Catelijn voelde zich nog steeds niet 100%, maar we moesten gaan. Als laatste nog een blik over het water en afrekenen. Voor vijf nachten betaalden we 121,50 DM, wat een fors bedrag is. Maar goed, het was dan ook één van de betere campings tot nu toe.

Rond half tien vertrokken we richting Werder, en zijn vervolgens via Phoben en Schmergow naar Ketzin gegaan. Daar staken we met een pont de Havel over. In café An der Fähre zouden we alleen koffie gaan drinken, maar we knoopten er meteen een lunch aan vast. Jan nam Bratheringe en Catelijn een Schnitzel met patat.

Na Roskow begon de ellende van het omrijden. In plaats van rechtsaf om het meer heen naar Radeweg te gaan, fietsten we linksaf omdat dat korter leek. Die 'kortere' weg bleek echter een zandweg. Vervolgens reden we nog verder zuidwaarts, waar een doorsteek moest zijn. Deze bleek echter ook van zand. Kortom, vele uren later en na plm. 25 km extra, kwamen we aan in Butzow, waar we wilden overnachten. Er was hier echter geen beheerder te bekennen, ook niet op het huisadres. Om vier uur, na een cola mijnerzijds, besloten we naar een camping bij Hohenferchesar (hoe verzinnen ze het!) te gaan. Ook daar geen beheerder te bekennen, maar de receptie (nou, ja) zou van 17-19 uur open zijn, dus even vijf minuten wachten.

Uiteindelijk om kwart over vijf de fiets maar afgeladen en naar het dorp gefietst voor boodschappen en voor de beheerder. Mevrouw zei dat ze net naar de camping wilde gaan. We kwamen daar gelijktijdig aan. Na het inchecken (kosten 13 DM) zijn we een plekje aan het water gaan zoeken. Helaas wel veel muggen.

Na de blikken spaghetti te hebben genuttigd, heb ik de gevolgen van het omfietsen bekeken. We zullen de komende dagen een stuk moeten treinen. Later op de avond trakteerde de natuur ons op een schitterende zonsondergang boven het water. Ik hoop dat de foto's daarvan gelukt zijn. Rond half tien lagen we in de slaapzakken.

16zonnNog wat losse opmerkingen:
- De wind was oost tot zuidoost en soms meer dan matig. De temperatuur lag vrij hoog, plm. 25 graden. Zeker met de wind achter was het behoorlijk heet en droog.
- De camping is weer zo'n voorbeeld van een weekendcamping. Door de week erg rustig. Alleen maken de vissen 's nachts erg veel lawaai.