9vakwerkVakwerkhuis in Magdeburg


Het regende keihard toen we wakker werden. Volgens mij was het negen uur of zo. We konden dus niet wassen vandaag; dat zou niet droog worden. We hebben gedouched en gegeten en zijn vervolgens naar Burg gefietst. Daar zijn we op de trein naar Magdeburg gestapt.

Om 12.09 uur kwamen we daar op het station aan en liepen richting het centrum van de stad. Niet echt een mooie, oude stad; op een paar plekjes en gebouwen na. Veel van de stad is in de oorlog gebombardeerd en moest opnieuw gebouwd worden. Wat dan ook gebeurde toen de communisten aan de macht waren. Alles is heel groot en breed, en lelijk in onze ogen.

We hebben dus eerst door de oude delen van de stad gelopen (o.a. Dom-toren) en zijn later alle grote warenhuizen ingelopen, op zoek naar camping-gas. Dat konden we nergens vinden. We hebben lekker gegeten bij MacDonalds: wat een feest!! Verder zagen we nog een groepje punkers met grote honden. Eentje vroeg of ik ook geld had, nou nee. Punkers zijn uit de tijd, hoor.

Inmiddels hadden we bij de Magdeburger Information te horen gekregen waar een campingwinkel was, maar daar waren de gasjes op. We werden weer naar zo'n groot warenhuis verwezen en via de sportafdeling vonden we de gasbusjes!! 3 voor 7,50 DM. We liepen vervolgens weer naar het station en moesten onderweg schuilen voor de regen. Later in Burg in een bushalte ook weer. We gingen dus weer met de trein terug naar Burg. Daar hebben we boodschappen gedaan en fietsten weer terug naar de camping (plm. 3,5 km).

Ik heb in de tent moeten koken vanwege de regen. We aten een heleboel spinazie, met een groot stuk vlees en aardappeltjes. Was lekker en veel. Verder 's avonds nog even naar huis gebeld; daar ging alles goed.