Het is nu kwart voor 7 in de avond. En het regent dat het giet. En dat is vandaag niet voor het eerst. Daar leek het vanmorgen om half acht niet op. De zon scheen weer, weliswaar niet uitbundig, maar toch. Toen we om vijf voor negen vertrokken waren we niet op nattigheid voorbereid, dus geen slaapzakken in vuilniszakken, enzo. Maar na een klein uurtje begon het toch; van een klein beetje naar meer. Na een tijdje werd het regenjassen-weer; de broek leek niet nodig met blote benen. Tot overmaat van ramp liet de achterband van Catelijn de lucht lopen: lek dus. Gelukkig waren we bij een aantal bomen met veel blad, waar het nog droog was. Het lek kwam snel boven en toen was het leed vlug geleden.

We zetten de tocht naar Bremen nat, maar vol goede moed voort. Zowaar werd het daar nog droog ook. Dus werd het tijd voor een bak koffie. Die dronken we in de restauratie van het Hauptbahnhof van Bremen. Met een broodje Bratwurst. Buiten was het nog steeds droog. Dat duurde helaas niet lang. Na verloop van tijd deed Jan zelfs zijn broek erbij aan.

Wat wel lang duurde was het vinden van de weg naar de Weser, richting Delmenhorst en Oldenburg. Na een uur rondrijden en -vragen lukte het uiteindelijk. Al snel waren we toen op de goede weg. Ook werd het inmiddels droog. In Delmenhorst aten we ons brood op een bankje, omringd door.... grafstenen. Inderdaad, in het parkje stonden op diverse plaatsen van die dingen. Maar voor ons kreeg de natuur op die plek nieuw leven: de zon ging weer schijnen. Daardoor gingen we weer opgewekt op pad, de laatste kilometers naar Oldenburg.

We kwamen tegen kwart voor vijf aan bij het busstation in Oldenburg, maar hadden geen idee, hoe verder te gaan. Dus een buschauffeur gevraagd, deze informeerde centraal en het raadsel werd opgelost. Een minuut of twintig later kwamen we aan op de camping, gelegen bij een zwembad.

Rustig de tent opgezet, want het was nog steeds zonnig. Dat veranderde echter snel en toen Catelijn wilde gaan koken (rijst met chinese groenten, chili-saus en tonijn) was de lucht al betrokken en heel donker.

Tijdens het eten barstte het los en dat duurt nog steeds voort. Hier en daar komt er water door de buitentent, zodat we nu binnen zitten, met de binnentent ook dicht. Wel knus, maar het echte leuke is er inmiddels af. Voor morgen staat er een rust- annex wasdag op het programma; moet het natuurlijk wel drogen!!