2trein
De testspoorbaan voor hogesnelheidstreinen in Lathen

Na de eerste nachtrust in de tent (het was wel even wennen, vergeleken met je eigen bed thuis) stonden we om kwart voor zeven op. Na een goede verfrissing werden de taken verdeeld: Catelijn ging naar de bakker in het dorp voor het brood en beleg, Jan begon met het inruimen van de bagage en het afbreken van de tent. Het ontbijt nuttigden we in de schaduw van bomen en van iets wat in betere tijden een caravan was geweest.

Het was inmiddels al aardig warm geworden. Na een dikke laag 'factor 20' te hebben aangebracht, gingen we op weg. Via Lathen, Wippingen en Börgerwald bereikten we Esterwegen, waar we een kop koffie hebben gedronken. De bediening was wel wat traag, maar dat kwam voor onze vermoeide lichaamsdelen wel goed uit. Ergens tussen Hilkenbrook en Markhausen werd het ter plekke gesmeerde brood gegeten. En de zon bleef nog wel schijnen, maar het werd al minder.

Na deze stop ging het verder naar Petersfelde. Hier hadden we de luxe van maar liefst zes campings op rij, waaruit we voor de overnachting konden kiezen. Het werd de laatste; dan ben je 's morgens immers al weer een stuk op weg!! Op de camping kregen we een plek toegewezen voor een andere bungalowtent. De bewoners van deze tent kwamen voorlopig toch niet.

We aten vandaag gebakken aardappelen met rundervleesrollade (met iets erin) en erwten plus wortels. Na de afwas was de lucht inmiddels dichtgetrokken en weldra flitsten de eerste lichtschichten langs de wolken. Er was duidelijk ander weer op komst en dat hebben we geweten. Het onweerde en regende en waaide dat het een lieve lust was. En alles bleef staan en niets lekte. Het betekende wel dat we op tijd in bed lagen, ook al omdat het door het weer vroeger donker was.