Zoals gezegd: vandaag de laatste etappe en meteen een korte. Dus kan ook het verslag kort zijn, temeer daar we het traject praktisch in één ruk hebben gereden.

Maar om te beginnen zijn we niet zo vroeg opgestaan dan anders. We hebben slecht geslapen, doordat anderen meenden tot diep in de nacht op luide toon te moeten praten. Zowel Catelijn als ik hebben daarover ons ongenoegen geuit, maar het hielp pas echt toen men eindelijk ging slapen. Dus wij wel wat langer doorgeslapen, maar tegen tienen zaten we toch al weer op de fiets.

We reden het hele traject langs een minder leuke weg, maar het was wel het snelst. Van Brandenburg gingen we naar Jeserig en Gross Kreuz. Daar konden we kiezen tussen de grote weg die we steeds hadden gevolgd, of een rustige, maar iets langere route. We kozen het eerste. Vervolgens reden we al snel via Werder en Geltow in de richting van het station Potsdam. Daar stond d.m.v. de bekende blauwe borden de camping reeds aangegeven, zodat we er vrij gemakkelijk naar toe reden.

Om twee uur hadden we de tent reeds staan. We waren er: het einddoel was bereikt!! De totale afstand van Assen naar Berlijn (Potsdam) kwam uit op ongeveer 650 km; in totaal reden we 730 km.

De camping ziet er goed uit. We staan vlak aan een meer, maar wel onder de bomen. Het uitzicht is mooi, zo over het water. Maar goed, we gaan ons de komende dagen richten op Berlijn. Voor vanavond gaan we als beloning een fles rode wijn en pils kopen. En verder wachten we maar af wat het wordt.

Uitzicht vanuit de tent over het meer
11meer