Vanmorgen half acht weer reveille. Eerst wassen (de warme douche doet het niet meer) en eten. Intussen weer de fietsen opladen. We moeten nog wel even naar de plaatselijke winkel om de sleutel van de toilletten af te geven en zo de borgsom terug te krijgen.

Eerst gaat het naar Premnitz. Daarna steken we door naar Tangermünde aan de Elbe. We passeren daarbij o.a. Milow, Butzer, Zolichow, Melkow en Mangelsdorf. Onderweg blijkt dat Catelijn last heeft van haar knie. We besluiten daarom in Jerichow de trein naar Stendal te nemen. Alleen... zien we de trein net vertrekken en de volgende gaat twee uur later. Dan toch maar weer verder fietsen, maar eerst eten. Dat deden we op de rand van een drooggelegde fontein voor het station.

In Tangermünde zag Catelijn het fietsen wel weer zitten. Dus ging het via Heeren naar Stendal. Daar bij de Aldi eerst eten gekocht. Vervolgens naar het station om te vragen of we van Stendal naar Uelzen kunnen treinen. Ja, dat kan .... via Hannover, voor 90,-- DM per persoon. Zo'n omreis voor die prijs zagen we niet zitten. Dus, vandaag of morgen maar iets anders bedenken. Het probleem hier is dat de spoorlijnen aan beide zijden van de vroegere grens gewoon eindigen en voorlopig ook niet aan elkaar worden 'geknoopt'.

17camping
Op de camping in Wischer

Nu eerst maar naar de camping. Nog een kilometer of negen en we zetten onze fiets voor de receptie. We besluiten hier een dag te blijven om Stendal te bekijken en de treinreis te plannen. De twee overnachtingen kosten 40,-- DM.

Na het eten (puree, erwten/wortelen, en 'kaasworstjes-in-spek-gehuld') en de afwas gaat Catelijn al in de slaapzak. Zo zit ik hier dus lekker rustig te schrijven. Maar ook daarmee stop ik nu.