Om half tien vertrokken we, na een heerlijk ontbijt met verse Brötchen, van camping Sennhütte. We parkeerden eerst in Goslar. Het bleek een mooie stad te zijn met veel vakwerkhuizen. Na nog wat inkopen te hebben gedaan, lukte het met behulp van een aardige Duitser de camper van de inmiddels volle parkeerplaats te krijgen.

dag2goslar2
Nog een blik op Goslar

Het volgende doel was Der Rammelsberg, een Bergbau Museum. Dit is een voormalige mijn, die nog tot 1988 dienst deed. We hebben daar aan twee rondleidingen meegedaan. De eerste ging lopend de berg in tot 100 meter onder de grond. We liepen (gehelmd) door smalle, lage en zeer vochtige mijngangen. Je kon er het koper, tin en ijzer nog zien zitten. De tweede rondleiding ging met een treintje; stuk makkelijker dus. We volgden de weg die de mijnwerkers ook aflegden om op hun werkplek te komen.

dag3Rammel0
Op weg naar de mijn                                                 Mooie kleuren in de rotssteen

Na dit bezoek trokken we met de camper verder de Harz in. Veel bochtenwerk en omhoog en omlaag. Maar de omgeving was prachtig. We zijn uiteindelijk neergestreken op een camping tussen Sankt Andreasberg en Braunlage, Ferien vom Ich geheten. Daar nog even van de zon genoten; maar toen die weg was koelde het snel af. Dus de avond in de camper doorgebracht.