Vandaag was het zover: onze eerste campertocht zou beginnen. Voor deze eerste keer hadden we een camper gehuurd voor acht dagen. Daarmee gingen we een trip maken door Duitsland om in elk geval de Wereldtentoonstelling in Hannover te bezoeken.

Tegen kwart voor zessen konden we naar Grootegast vertrekken om de Fiat Ducato te halen. Omdat er nog veel uit te leggen viel, reden we pas om half acht weer richting Assen. Drie kwartier later konden we thuis met het inpakken van de spullen beginnen. Door het late vertrek viel de oorspronkelijke planning in duigen. In plaats van naar Osnabrück te rijden, overnachtten we de eerste nacht in Meppen, aan de oever van de Ems.

Het slaap-klaar maken van de camper had toch nog de nodige voeten in de aarde. Waar lag die ene plank ook al weer en hoe moeten de kussens worden neergelegd? Uiteindelijk lukte het toch en konden we, na een paar biertjes en een portje, gaan slapen. Het bleek toch wel even wennen, slapen in zo'n camper. We zijn benieuwd hoe het verder bevalt.