Vandaag een korte rit naar Bregenz, gelegen aan de Oostenrijkse oever van de Bodensee. Omdat we meer tijd hadden, reden we langs rustiger wegen. Eerst zochten we Konstanz op, de stad in de 'vin' van de Bodensee. Van daar gingen we met de autoveer naar de overkant, een tochtje van ongeveer een kwartier. De plaats, waar we aankwamen, heet Meerburg.

0303bodenseemeerburg
Over de Bodensee naar Meerburg

Vervolgens ging het langs de noordoever van het meer verder. In Hagnau stalden we de auto op een parkeerplaats, dronken even een bak koffie en gingen vervolgens naar het meer. Daar hebben we enige tijd aan de oever en op de aanlegsteiger van een boot rondgekeken. Dat was een behoorlijk toeristisch gebeuren.

Langs Friedrichshafen gingen we naar Lindau, de laatste stad in Duitsland. We reden al snel Oostenrijk binnen en via de Pfändertunnel, kwamen we in Bregenz. Het is trouwens wel een aparte ervaring om door zo'n tunnel onder de bergen door te rijden. Om ongeveer half twee waren we op camping Seecamping, waar we twee nachten zouden blijven.

Het was de hele morgen zonnig weer geweest, maar nu begon het te regenen. Toch zijn we later nog wel even naar Bregenz gelopen, over een wandelpad langs het meer. Onderweg kwamen we langs het Festspielhaus met zijn podium in de openlucht. Het decor op dit podium was bestemd voor een opvoering van de West Side Story in augustus.

0310bregenzfestivalpodium
Het podium voor de West Side Story

In Bregenz gingen we met de Pfänderbahn (een kabelbaan) naar de top van de gelijknamige berg (1069 m). Het was echt een adembenemend gezicht over de stad en het meer. Omdat we aan de late kant waren zijn we niet teruggelopen, maar gebruikten weer kabelbaan. Op de terugweg schommelde deze nogal, omdat de wind behoorlijk aanwakkerde. Toch hadden we dit niet willen missen.

Uitzicht vanaf de Pfänder
0316bregenzpfander