0201rijn
Scheepvaart op de Rijn

Om half tien vertrokken we van de camping voor een mooie rit langs de rechter Rijnoever. We reden van Koblenz naar Bingen. Kwamen ondermeer door Boppard en Sankt Goar, waar we om een of andere reden de Loreley misten. In Bacharach, een mooi plaatsje langs de Rijn, stopten we voor een kop koffie. We hadden daar een mooi uitzicht op de andere oever en op het stadje met zijn vakwerkhuizen.

0203rijnbacharach
Vakwerkhuizen in Bacharach

Om half twaalf stapten we weer in de camper en reden naar Bingen. Daar kwam een eind aan het genieten, want zochten we de snelweg weer op. Dit keer de A60 naar Mainz. Deze autobahn en de A67 brachten ons naar Darmstadt aan de A5.

Even voorbij Heidelberg stopten we voor het natje en droogje. Daarna vervolgden we de tocht naar Karlsruhe en verder over de A8. Het werd hier soms pittig heuvelig. Het bleek dat de motor van de camper toch te weinig power heeft om sommige hellingen moeiteloos te nemen.

Vlak voor Stuttgart, op een parkeerplaats, besloten we om niet naar de Bodensee te rijden, wat we eerst van plan waren. Ons nieuwe doel, Engen, werd bereikt over de A81. We kozen Camping Sonnental uit voor de overnachting.

's Avonds maakten we nog een kleine wandeltocht in de omgeving en naar het dorp. Daarbij bleek dat het plaatsje toeristisch niet echt aantrekkelijk is.