Deze dag werd besteed aan het fietsen van een stuk van de Tauernradweg. We reden naar Pfarrwerfen en weer terug natuurlijk. We brandden niet uit het bed, dus stond er geen zon aan de hemel. En dat bleef de hele dag zo, we kregen zelfs een beetje regen tijdens het fietsen.

De Tauernradweg is een lange fietsroute langs de Salzach in beide richtingen. En het mooie van deze route is dat je niet noemenswaardig stijgt, omdat je vlak langs het water rijdt. We reden eerst over de rechteroever naar Bisschofshofen. Daar hebben we op een terras koffie met Oostenrijks appelgebak genomen. Vervolgens fietsten we door naar Pfarwerfen.

In dit dorp viel een bezoek aan de IJsgrot af, omdat we vergeten waren warme kleding mee te nemen. Dus richtten we ons op het Zeven-molen Museum. In dit kleine (openlucht) museum zijn tegen een berghelling op, zeven molens geplaatst, die worden aangedreven door het naar beneden stromende water van eenzelfde beek. In de diverse gebouwtjes krijg je vervolgens informatie over het vroegere gebruik van deze molens.

1607Molenmuseum
Het Zeven-molen Museum in Pfarwerfen

Voor de terugtocht maakten we zoveel mogelijk gebruik van de andere oever. Dat lukte niet altijd, in verband met het stijgingspercentage. In Bischofshofen nog wat boodschappen gehaald en zodoende waren we rond vier uur terug op de camping.

En eigenlijk is het daarna gaan regenen. Dus hadden we geluk met het fietsen. Het betekende wel dat we voor het eerst sinds dagen weer eens een avond in de camper doorbrachten. Heeft ook zijn charme…