We vertrokken rond half tien uit Assen, nadat we eerst de tank vol met diesel hebben gegooid. Reden daarna de bekende weg A28 naar Zwolle. Na Zwolle switchten we naar de A50 voor de route Apeldoorn, Arnhem. Bij Heerde pleegden we de eerste koffiestop en tankten tegelijk nog gas voor het koken.

Na Arnhem ging het over de A12 naar Duitsland, waar de autobahn A3 ging heten. Bij Siegburg aten we op een Autohof onze lunch. Vervolgens tuften we over de A3 verder tot afslag 37. Daar reden we richting Koblenz, via Neuwied. Een aantal haarspeldbochten voerde ons naar de oevers van de Rijn. Het plan was om nog een stuk langs de Rijn te rijden, maar we besloten op het laatst om toch maar in Koblenz te overnachten.

0104koblenz
Zicht op de Deutsche Eck

Camping Rhein-Mosel, tegenover de Deutsche Eck, mocht ons tot zijn gasten rekenen. Het is een mooie plek, vlak aan Rijn en Moesel. Aan de andere kant van de Rijn zien we Fort Ehrenbreitstein in de hoogte liggen. Maar door de regen was het zicht toch minder dan we hadden gehoopt. Op de Deutsche Eck was een soort muziekfestival aan de gang. Dat was voor ons aanleiding om 's avonds nog even een stuk langs de Rijn en door de stad te gaan lopen. Het eerste was wel mooi, het tweede minder.