Vandaag werden de wandelschoenen aangetrokken om naar de Liechtensteinklamm te lopen. Dat is ongeveer 5 km vanaf de camping, maar wel een stuk stijgend. Eerst volgden we een stuk van de Tauernradweg; helaas niet een onverdeeld genoegen: het stikte hier van de muggen. Later, na de oversteek van de Salzach, stegen we van de oever de bergen in. Bij de Liechtensteinklamm eerst een kop koffie gedronken. Het weer, dat eerst mooi zonnig was, sloeg om. Het dreigde te gaan onweren, maar dat viel gelukkig mee.

Te voet naar de Liechtensteinklamm
1503StJohannWandel

De bron-watervalDe waterval

De Liechtensteinklamm is een heel grote kloof, waar je doorheen kunt wandelen naar een waterval. Het is heel indrukwekkend om hier te lopen, met al dat naar beneden stromende water naast je. Bovenaan, bij de bron-waterval, was het wel erg nat, maar niettemin de moeite waard.

Weer beneden, hebben we op het terras een broodje met koffie besteld. De terugweg naar Sankt Johann ging via de Thomassteig, een steile berghelling. Dat was wel even klimmen. Zo lopend kwamen we via Plankenau weer terug in Sankt Johann. Daar hebben we, als kerkliefhebber, nog even de Dom bekeken. Het is een mooie kerk, zonder dat uitbundige van de Sloveense kerken, die we hebben gezien.

Terug op de camping nog even naar een supermarkt gefietst, om boodschappen voor het weekend in te slaan.


Meer foto's van deze dag...