We bereikten vandaag de korte kust aan de Adriatische Zee. Maar voordat we in die richting gingen, zochten we eerst het dorp Predjama op. Daar is een kasteel te bezoeken, dat deels in de rotsen is gebouwd. Het wonderlijke was, dat je het ene moment in de rotsen zit en daarna weer in het echte gebouw. Het kasteel leek helemaal vernieuwd, althans van binnen, want daar was alle hout recent aangebracht. Het was zeer de moeite waard, ondanks het bijna ontbreken van interieurstukken, hetgeen je bij een dergelijk kasteel meestal niet gewoon bent.

1201Predjama
Het kasteel in Predjama

We dronken in dit plaatsje onder een oude boom onze dagelijkse koffie. Toen terug naar Postojna om boodschappen in te slaan en geld te pinnen. Vanuit Postojna namen we per ongeluk eerst weer de 409, die parallelweg van de autoweg naar de kust. We voegden ons echter zo snel mogelijk in op de autoweg (wel tolweg). Zo tuften we richting kust. Maar plotseling was de autoweg ten einde en moesten we file-rijdend het stuk tot Koper afleggen. De gemiddelde snelheid ging danig omlaag, want vrachtauto's voegden zich in het verkeer over de heuvels.

1211LucijaKust
Aan de kust bij Lucija met veel cypressen

We wilden naar Isola, maar door een navigatiefout in dit dichtbebouwde gebied kwamen we in Lucija terecht. Omdat we geen puf hadden om terug te rijden, boekten we ons in op Camping Lucija. Op het B-deel, een soort grote open vlakte, vonden we een plek onder een paar boompjes, die voor de broodnodige schaduw zorgden. Want de tropische dagen blijven zich aaneenrijgen (vandaag 31 graden!).

's Avonds hebben we nog een uurtje langs het water gelopen, wat heel verfrissend was. Bovendien een paar hele mooie opnamen gemaakt van een schitterende zonsondergang.

1219LucijaZon


Meer foto's van deze dag...