Deze dag verliep lekker rustig. Eerst uitslapen, maar tegen negen uur dwong de zon ons uit bed. Daarna ontbijten, koffiedrinken en een stuk lezen in het boek 'In Europa' van Geert Mak.

Om half een begonnen we aan de geplande wandeling rond het meer van Bled. En dan zie je pas hoe toeristisch het hier is. Het leek op sommige plaatsen we Zandvoort aan Zee op een hete dag.

1002BledOtokKerkje
Het kerkje op het eilandje Otok in het meer van Bled

Onderweg stapten we in een Sloveense gondel (een pletna) voor een tocht naar het eilandje Otok met de Hemelvaartkerk. Hoewel prijzig (SIT 4800 = € 24) was het zeer de moeite waard. En we wisten nu in elk geval ook waar het gebel over het meer vandaan komt: de wensklok in het kerkje. Je mag een wens doen als je de klok luidt.

1004BledBurcht
De Burcht van Bled

Verder lopend over de oevers van het meer, misten we de weg naar het Kasteel van Bled (ontdekten we achteraf…). Langs het zwembad kwamen we in het dorp Bled aan, waar een soort kunstmarkt gaande was. Daar hebben we even rondgekeken, maar zochten al snel weer de waterkant op voor enige verkoeling.

Na Bled passeerden we eerst het gehucht Mlino, waar weer de nodige pletno's op klandizie wachtten. Daarna kwamen we langs Villa Bled, de vroegere zomerresidentie van Tito. Het prachtige buiten is nu hotel. Na nog een kwartierje lopen kwamen we weer bij de camping aan en eindigde onze drie uur durende wandeling rond het meer.