Deze dag reden we weer terug, landinwaarts, richting Adriatische kust. Maar we vertrokken niet zo vroeg, want de af te leggen afstand was niet erg groot (114 km). We loosden voor het vertrek eerst nog even het vuile water en het afrekenen bleek filewerk te zijn: er waren meer mensen, die op deze dag vertrokken.

In Bled nog even brandstof ingeslagen en vervolgens de A2 op naar Ljublijana. Na de koffie pakten we voorbij deze stad eerst een parallelweg langs de A2, omdat we dachten dat het daar prettiger rijden was. Dat was helaas niet het geval. Daarom in Vrhnika maar weer naar de A2. Dat betekende wel tol betalen voor het stuk naar Postojna.

1103PostojnaGrotten
Een illegale opname in de grotten van Postojna

In die plaats (we zitten dan in het karstgebied) bezochten we de beroemde grot. Daar was het heel druk, maar ook heel indrukwekkend. Je weet werkelijk niet wat je ziet, daar onder die bergen. En dan te bedenken, dat dit werk is van lange adem. Al miljoenen jaren is het aangroeien van deze druipstenen bezig. Als je dan na anderhalf uur weer in het felle licht en de warmte komt, besef je wat de natuur tot stand kan brengen.

Na dit indrukwekkende bezoek gingen we op zoek naar Camping Pivka Jama. De tocht er naar toe was mooi: de weg liep door een bossig en heuvelachtig gebied. Het bleek een mooie camping met vrij grote hoogteverschillen en heel veel schaduw. En dat was, samen met de rustige omgeving, best wel prettig.

Hoogteverschil op de camping
1106PostojnaCamping