Vandaag slechts 110 km gereden. Maar wat voor kilometers! Vanaf de camping in Ljublijana reden we via Medvoke naar Skopja Loka. Dit is een prachtig stadje met veel oude huizen. Sommige zijn gerestaureerd, maar de meeste (nog) niet. En die zijn eigenlijk wel het mooist. Na de rondwandeling door het stadje, deden we nog even boodschappen bij de Mercator. Vlakbij de camper, op een bankje bij een oude holle boom, dronken we onze koffie.

0904SkopjaLokaDoorkijkje0903SkopjaLoka
Een doorkijkje en een pleintje in Skopja Loka

Daarna reden we via een iets rustiger weg naar Zelezniki. Hier misten we helaas de afslag naar Drazgose, waardoor we na Zali Log, op weg naar Zgornja Sorica, in het haarspeldgebeuren terecht kwamen. Bij een van die bochten kwamen we stil te staan. Via de achteruit-vooruit manoeuvre zijn we teruggereden naar Zelezniki. Daar vonden we toch nog de afslag naar Drazgoze en Kropa. Ook dit was een sterk stijgende weg over de berg Jelovica, in eerste instantie naar Or. Daar hebben we bij een onbewoond huis geparkeerd, om de motor te laten afkoelen en onze broodjes te eten.

0906Or
Het dal bij Or

Het stuk voor Kropa was opnieuw stijgend, maar minder lang qua tijd. Vervolgens daalden we weer af en kwamen uiteindelijk in Radovljica, waar we vervolgens de autoweg naar Bled volgden.

Op de route naar Camping Bled zagen we al wel hoe toeristisch het hier is. Na veel gedonder met een bezette plek en een schuine plek, staan we nu op een koele plek. Veel schaduw dus, en dat mag ook wel bij 30 graden. De ervaringen met het rijden in de bergen, hebben onze plannen met betrekking tot het wandelen wel op de helling gezet. Daar zal weinig van komen, helaas…