• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Lübeck bekijken is de moeite waard

Het eerste deel van de terugreis. We gingen op tijd weg, want wilden onderweg nog even Lübeck bekijken. Dus vertrokken we rond half tien van de camping, eerst naar de B103, die ons naar Rostock bracht. Daar pakten we de A19 en de A20 naar Wismar en Lübeck. In die stad was het even zoeken naar een geschikte parkeerplaats. We kwamen uiteindelijk in Lübeck-Ost terecht.

1904LubeckKerk1903Lubeck
Het interieur van de Dom  /   Een van de mooie ramen in deze Dom

In ongeveer twintig minuten liepen we naar de Altstadt. Daar constateerden we meteen al dat Lübeck zeker de moeite waard is en een korte tussenstop eigenlijk te kort is. We bezochten in elk geval drie kerken (Dom, Marienkirche en Jakobikirche). Het verwonderlijke is, dat al deze kerken katholieke aspecten kennen, maar toch evangelisch-luthers zijn. Het blijkt dat men de katholieke traditie niet overboord heeft gegooid.

1907LubeckRathaus
Het Rathaus in Lübeck

Na nog een drankje op een terrasje van het Rathausplatz, besloten we de verdere plannen te wijzigen. Het was inmiddels vier uur. Daarom reden we, in plaats van naar de Duitse Wattenmeer, richting Lüneburg. En hoewel we een camping voorbij deze stad op het oog hadden, staan we nu bij Lüdershausen, nog voor Lüneburg. Er is hier een aantal campings aan een klein meertje, met grotendeels vaste seizoenplaatsen. We staan op één van de twee vrije velden.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m