Vandaag een fietstocht gemaakt rond een deel van de Schweriner See. Het eerste deel van de route ging door een mooi bosgebied ten zuiden van het meer. In Schwerin hebben we het kasteel, dat van buiten deels in de steigers staat, van binnen bekeken.

1305SchwerinKasteel
Kasteel Schwerin in de steigers

Daarna de Dom bezocht; een mooie kerk waarin vooral het kleurige plafond en het kruis boven het altaar opvallen. Voor de soep in café Röntgen nog door de stad gelopen, waarbij de Marktplatz en de Schlachterstrasse vooral opvielen.

1308Schwerin
De Schlachterstrasse viel op met zijn vakwerkhuizen

Vervolgens werd het tijd om de tocht voort te zetten, eerst naar Rampe. Op zich was het wel een mooie omgeving, alleen voerde het fietspad langs een drukke weg. Het laatste deel voor Rampe ging over een dijk, dwars door het meer. Hierna zakten we via Leezen weer af naar het zuiden. De omgeving hier was glooïend, waardoor we zo nu en dan flink op de trappers moesten stampen. Ook kwam de regenkleding nog even uit de tas, want het ging een beetje motregenen.

Rond vieren waren we weer terug op de camping waar we, onder genot van een drankje, terugkijken op een geslaagde tocht van zo'n 45 km.

Meer foto's van deze dag...