• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Langzaam van start: eerst naar Arnhem

Vandaag begint de vakantiereis van bijna vier weken, met als doel Tsjechië. Op deze laatste zaterdag van juni zijn er TT-races, dus de afgelopen nacht ook TT-nacht. Dat betekent nog wat werk aan de winkel voordat we vertrekken. De fietsrekken, die de inrit tussen kerk en parochiehuis blokkeren, weer terugzetten. Verder de paaltjes uit de opritten verwijderen en de troep van het kerkplein verwijderen. Daarmee zijn we om half elf klaar en kunnen we vertrekken.

We gaan eerst nog naar Leeuwarden om onze kleinzoon (en zijn ouders natuurlijk) nog even te zien. Helaas, we hebben pech: de kleine slaapt en dat laten we maar zo. Na een paar bakken koffie vertrekken we vervolgens richting Arnhem.

Vanuit Leeuwarden via de A32 naar Heerenveen en dan via Joure naar Lemmer. Onderweg stoppen we even bij het Tjeukemeer, om daar ons broodje te eten. Na Lemmer duiken we de polder in om via Emmeloord en Lelystad naar Harderwijk te rijden. Vervolgens steken we de Veluwe over door dorpjes als Garderen, Harskamp, Otterlo en Schaarsbergen. Daar zijn we al snel op Camping Arnhem, waar we een plekje vinden onder de bomen.

Na het eten nog een bezoekje gehad van Rutger, waarmee we afspreken om daar de volgende avond te eten en voetbal (Oranje) te kijken.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m