• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Genieten in Erfurt en terug in Oettern

Vandaag een afstand van 139 km overbrugd: terug in Oettern, waar we verleden week ook al een nacht stonden. Nu blijven we een paar nachten, wat toen niet kon i.v.m. de bril.

We reden eerst naar Nordhausen, waar we de B4 pakten richting Erfurt. Tot voorbij Sondershausen reden we door heuvelachtig gebied; daarna bleef het glooiend, maar reden we vooral door de graanvelden van de Thüringer Becken. Weer eens wat anders dan al die bomen…

06071302ErfurtDom
De Dom van Erfurt

06071315Erfurt
Detail van de 'achterdeur' van de Dom

In Erfurt vonden we een parkeerplekje vlakbij het Hauptbahnhof. Daar hebben we eerst wat gegeten en liepen toen richting Altstadt, waar we dik twee uur hebben rondgekeken. De Predigerkirche, een redelijk eenvoudige kerk qua opsmuk. De Domkerk, veel uitbundiger maar ook op sommige plekken eenvoudig. Het grote Domplein met de mooie vakwerkhuizen, die toch allemaal weer anders zijn. En natuurlijk de Krämerbrücke, een brug met daarop huizen en winkels. Hier ook diverse mooie gevels.

06071320ErfurtKramerBrucke
Deze huizen staan op de Kraemerbrücke

06071324Erfurt
Een van de riviertjes onder de Kraemerbrücke

Vanwege de hitte hielden we het om half drie maar voor gezien. Na een eiskaffee op het Benediktinerplatz zochten we de camper weer op.

Na wat heen en weer gerij kwamen we uiteindelijk op de weg naar de A4, richting Weimar. Afslag 50 leidde ons naar Oettern en het weggetje linksaf na het bruggetje naar de camping, waar de eigenaar ons al stond op te wachten. En zo zitten we weer op dit heerlijke plekje en wachten we het echte onweer af (want het rommelt inmiddels al enige tijd).


Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m