• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Hameln, Hildesheim en het Harzgebergte

Het was inderdaad een onrustige nacht. Vooral ook vanwege de Duitse overwinning op Portugal. Na de wedstrijd kwam het getoeter van auto's, die naar het centrum van Hameln gingen, langzaam maar zeker op gang. En op het terrein was ook veel herrie van de muziek.

06070903Hildesheim
Prachtige vakwerkhuizen...

We hadden gelukkig niet zo'n lange tocht, maar wel mooi om te rijden en rond te kijken. Eerst reden we naar Hildesheim, waar we de camper redelijk dicht bij het centrum konden parkeren. Op de Markt aangekomen vielen onze monden open, zo mooi waren een paar vakwerkhuizen daar. We hadden dat al gelezen, maar in het echt was het toch anders. Ook in andere straten waren erg veel 'oude' gebouwen te bewonderen.

Voor veel 'oude' gebouwen in Hildesheim geldt dat ze na 1945 weer helemaal opnieuw zijn opgebouwd in de oude stijl. In dat laatste oorlogsjaar stond van deze stad maar heel weinig meer overeind. Dat wetend kijk je met andere ogen naar die 'oude' gebouwen. Toch is b.v. in de Dom heel zorgvuldig met de oude elementen omgegaan. Restanten van de oude kerk zijn bij de herbouw weer opgenomen. Verder is een zekere soberheid in acht genomen, hetgeen deze kerk een indrukwekkend interieur geeft.

06070903Hildesheim0206070903Hildesheim01
...in Hildesheim / De machtige Dom in dezelfde stad

Tot slot gingen we nog even op een terrasje op de Markt zitten, om te genieten van een kop koffie en het aanblik van de mooie huizen.

Na anderhalf uur stapten we weer in en reden over de B243 naar Seesen. De Harz was ons volgende doel; waar precies wisten we nog niet. Uiteindelijk kwamen we terecht op Camping Eulenburg in Osterode. Het is een plek met een hoog dennen- en rustgehalte. Heel wat anders dan in Hameln. We werden wel weer verrast door een korte maar hevige onweer en regenbui. Toch blijven we hier een paar dagen.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m