• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Wandelen rond de Sösestausee bij Osterode

Vandaag een wandeling gemaakt aan de hand van een wandelkaart van de omgeving. Om op de route te komen moesten we vanaf de camping een heel smal paadje op, vrij steil omhoog. Maar daar aangekomen voerde een redelijk comfortabele weg ons naar de Sösestausee, die we zullen ronden. Het is inderdaad een mooi gebied om in te wandelen. Grote hoogteverschillen en donkere dennenbossen vormen het decor, waar we doorheen lopen. Langs een deel van de route zijn informatieborden uitgezet over vissen en de vissport.

06071002Sosestausee
De Sösestausee

We besluiten om niet naar Riefensbeek te lopen, maar bij het Vorbecken naar de noordelijke oever te gaan. De tocht daar liep, heel verrassend, over een graspaadje; heel smal en vaak ook nog nat. Het laatste stuk voor de stuwdam maakten we gebruik van de Bundesstrasse. Dat liep wel minder leuk (vanwege het verkeer) maar ging wel vlotter.

06071006Sosestausee
Zicht op de Sösetalsperre

Bij de Sösetalsperre verwisselden we weer van oever en liepen het stuk tussen de beide campings opnieuw, maar nu in omgekeerde richting. Bij het eindpunt vonden we vrij gemakkelijk het kleine paadje naar de camping (nu naar beneden). Zo waren we rond kwart over vier weer terug op ons stekkie in de zon.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m