• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

We eindigen, via Aartrijke, opnieuw in Jabbeke

Vandaag de bijna-jaarlijkse pechdag. Bij het wegrijden merkten we al dat de motor niet goed trok. Toch maar weggereden, met het idee dat het nog wel zou bijtrekken. In Aartrijke (na 7 km) concludeerden we dat dit toch te optimistisch was gedacht.

Op een parkeerterrein in het centrum de Belgische wegenwacht gebeld. Deze arriveerde na een uur en constateerde problemen met de gaskabel. Hiervoor moest een garage worden ingeschakeld; dus minstens twee dagen 'vertraging'. Omdat in Jabbeke een VW-garage is gevestigd, reden wij terug naar de camping aldaar.

0510jabbeke01
Fietsend door de omgeving van Jabbeke

De zondagmiddag benutten we door een traject volgens het knooppuntensysteem te fietsen. Dat bleek een beetje gokken, omdat er bij de knooppunten geen kaart van de omgeving aanwezig is (zoals in Nederland). Toch was het een mooi ritje door het Vlaamse land, met als enige dorp (naast Jabbeke) Varsenare, waar bloemen worden gekweekt. Omdat we eerst de wind tegen hadden, was het tweede deel langs het Kanaal Gent-Oostende en vervolgens naar Jabbeke lekker makkelijk.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m