• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Via de Pont Canal in Briare naar Andryes

Hoewel we niet van plan waren om verder te trekken, hebben we dat toch gedaan. Tijdens de koffie concludeerden we dat we deze camping niet prettig vinden om te verblijven. Erg veel herrie van grasmaaiers, de hele ochtend (en ook gistermiddag al). Dus besloten we om naar Andryes te gaan, naar een camping die ons wel wat lijkt. Zo waren we om kwart voor twaalf weer on-route.

In Briare, al vrij snel na het vertrek, maakten we een stop om de beroemde Pont Canal te bewonderen. Dit brugkanaal (of aquaduct) van gietijzer en steen is ontworpen door Gustave Eifel (ja, van die toren). De lengte van 662 meter hebben we wandelend heen en terug overbrugd. We sloten het uitstapje af met ons middagbroodje.

0528briare01
De Pont Canal van Eifel in Briare

Hierna ging de tocht verder over de A77 tot Borny-sur-Loire. Daarna reden we alleen nog maar over binnenwegen, en zelfs nog via een doorwaadbare plaats in een van die weggetjes. Door plaatsjes als Saint-Armand, Bauly, Entrains en Etais la Sauvin kwamen we in dit stille oord: Andryes. De camping heet Au Bois Jolies en heeft een Nederlandse eigenaar. Ook staan er veel Nederlanders op dit moment. Maar het is echt een schitterende camping in de natuur, waar we het wel twee nachten zullen volhouden.

Goede beslissing dus om Gien te verlaten…

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m