• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

In Bayeux: beroemd wandkleed en eerste kerk

Vandaag zijn we na ruim 200 km neergestreken op camping Aux Pommiers in Beauvoir. Dat is op 4 km afstand van Mont Saint Michel, het doel voor morgen.

Vanmorgen startten we om kwart over tien naar Pont l'Eveque. Daar voedsel en brandstof ingeslagen. Vervolgens verder naar Caen en via de N13 naar Bayeux om het een en ander te bekijken. Maar eerst lunchten we op het parkeerterrein aan de rand van het centrum.

Na de lunch liepen we de Notre Dame Basiliek binnen. Het was de start van een reeks mooie kerken, die we in deze vakantie zouden bekijken. Volgende halte: het beroemde tapijt van Bayeux, met een geborduurd verslag van de slag bij Hastings. Dankzij de audio-uitleg gaat het doek ook voor de hedendaagse mens leven.

0513bayeux01
Watermolen in Bayeux

Na deze onderbreking reden we om een uur of drie terug richting Caen. Vervolgens over de A84, hetgeen de snelheid wel ten goede kwam. De laatste 16 km voerde over de D43, waarbij we de Mont steeds beter in beeld kregen. Op het laatst konden we dit wereldwonder in volle glorie aanschouwen. Maar het echte zien komt morgen per fiets.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m