• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Veel moois op weg naar Bonnac-la-Côte

Dit was een dag om in te lijsten. Weliswaar weinig zon, maar het bleef wel droog. Na het vertrek was het eerst zaak om te tanken. Dat ging pas na zo'n 25 km rijden door het laatste stuk van het Loiredal. Daarna reden we Poitou-Charente binnen over de N147.

Dit was een prachtig traject, waarbij we eerst stopten in Angles sur l'Anglin. Het bleek een mooi dorp, zeker het oude deel rond de overblijfselen van het kasteel/fort. Verder is het dorp beroemd om het kantklossen, maar daarvan zagen we niks, vanwege zondag.

0517angles01
De kasteelruine in Angles sur l'Anglin

0517savin01Opvallende pilaren en plafond in de Abdijkerk in Saint Savin

Na de lunch op naar de volgende stop: Saint Savin, waar de abdijkerk het doel was. Toen we de kerk via de zijdeur binnentraden, stonden we perplex. De pilaren van het schip zijn allemaal heel mooi beschilderd met verschillende patronen. Het was voor het eerst dat we zoiets mochten bewonderen. Daarnaast waren op de wanden achter het koor oude fresco's aanwezig. Maar het mooiste zat aan het plafond: het Oude Testament van de Schepping tot de Tien Geboden was daar door middel van fresco's weergegeven. Echt heel indrukwekkend.

De derde stop was in Montmorillon, waar ook nog fresco's te bewonderen waren. Maar we besloten om, na een korte wandeling door het stadje, meteen verder te rijden naar ons einddoel van vandaag. Dat ging via een werkelijk schitterende route door Limousin. De N147 was daarbij onze leidsman. Het was een weg door heuvels en dalen, en dus met telkens weer nieuwe verrassende vergezichten. Maar vooral de bloeiende brem en de vele kleine meertjes gaven het landschap een schitterende aanblik, zelfs met de zon achter de wolken.

Inderdaad… een dag om in te lijsten.

 

Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m