• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Geluk bij pech: een bezoek aan het mooie Brugge

Vanmorgen om acht uur stonden we met de compleet gepakte auto bij de garage. Tegen negen uur werd ons verteld dat de camper vandaag zou worden hersteld, maar dat zou pas tegen vijf uur afgerond zijn.

Daarom besloten we te gaan fietsen, waarbij Brugge natuurlijk een prima doel is. Eerst even langs de camping om te melden dat we nog een nacht bleven. Daar ook een knooppuntenkaart van Brugge en omgeving gekocht en daar gingen we. Van nummer naar nummer rijdend kwamen we al om half elf in Brugge aan. Daar bij de VVV een plattegrond gehaald, waarop we een wandelroute uitzetten. Naarmate de wandeling vorderde, vonden we het steeds meer een geluk dat ons deze pech was overkomen. Want we genoten enorm van deze stad.

0511brugge01
Het Begijnhof in Brugge

Van 't Zand liepen we eerst naar het beroemde Begijnhof. Heerlijk rustig was het daar; vooral in de kerk, waar begijntjes zaten te mediteren. Ook heel fraai, zoals de witte gevels in de zon staan te blinken. Door straatjes, die wemelen van oude gevels, kwamen we bij onze volgende halte: de Onthaalkerk O.L.V. Een hele mooie kerk, waar bij toeval live op het orgel werd gespeeld. Hierna kwamen we op de Burg en de Markt met hun middeleeuwse uitstraling. Bij een vorige bezoek aan Brugge (in de fietstijd) was de Basiliek van het Heilig Bloed gesloten, maar nu konden we deze wel bekijken. Er werd hier een korte aanbidding van dit relikwie gehouden. Prachtig waren in dit gebouw de wand- en vooral de plafondschilderingen.

0511brugge030511brugge02
Een fraaie poort op de Markt  /  Een hoekje op dezelfde Markt

Na deze bezoeken fietsten we weer terug langs het Kanaal Gent-Oostende. Om vijf uur was de camper weer klaar en konden we voor de laatste nacht onze plek op de camping innemen.

Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m