• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Eerst een ritje naar Kampen voor Daniël Lohues

Op deze eerste dag van onze vakantie een korte rit naar Kampen. Alleen daar was het programma Allennig III van Daniël Lohues voor ons nog te bekijken. Andere voorstellingen waren of in onze vakantie of uitverkocht.

We konden rustig inpakken, voor zover nog nodig. Na de koffie het huis nog even in vakantiemodus gezet en om half twaalf vertrokken we. De routeplanner stond op 'snelwegen mijden' waardoor de rit voornamelijk door rustig gebied over lokale wegen leidde. Eerst langs de Drentse Hoofdvaart tot Meppel. Daarna via Steenwijk naar Zwartsluis en een stukje door de polder. Weldra kwamen we aan op camping Roggebotsluis in Kampen.

Na installatie van de camper en de lunch soms in de zon zijn we nog even naar de stad gefietst om alvast te kijken waar de Stadsgehoorzaal is. De afstand was ruim 4 km., heen voor de wind, terug tegen. We hadden nog even tijd om het Iconenmuseum te bezoeken. Weer buiten staand, constateerden we dat het behoorlijk had geregend. Gelukkig was het nu weer droog en zonnig. Na een korte wandeling door Kampen, o.a. langs de IJssel met oude zeilschepen, de terugtocht begonnen. Met tegenwind dus, maar bovendien met dreigende luchten. Gelukkig begon het pas op de camping te regenen en onweren. Dat beloofde wel wat voor de avond…

Camping in Kampen

Dat viel gelukkig mee. Het was in elk geval droog op de heenweg. Na de boeiende en succesvolle voorstelling van Daniel Lohues, was de lucht opgeklaard en de wind afgezwakt. Tegen kwart voor twaalf waren we weer terug op de camping en konden we het bed opzoeken.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m