• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Mont Saint Michel: hoogtepunt in de wolken

Vandaag dus per fiets een bezoek aan de Mont Saint Michel. Nou, dat hebben we geweten. Niet dat de afstand of de route er heen zo lang of lastig was… Maar het was er enorm druk, met name in het dorpje zelf. Daar stikte het van de kinderen (schoolreisjes) en Japanners. Bussenvol werden er afgeleverd.

0514mont01
Zicht vanaf de Mont Saint Michel op het 'wad'

Helaas was het zicht niet al te best; lage wolken hingen rond de Mont. Gelukkig klaarde het in de loop van de dag een beetje op. Om de drukte te ontlopen dachten we in de abdij te moeten zijn. Daar was het ook wel rustiger, maar er hing geen 'gewijde' sfeer. Toch was de abdij best de moeite van het klimmen waard. Want we moesten vele treden omhoog. De abdijkerk is heel sober ingericht. Geen uitbundige versierselen, geen goud wat er blinkt. Het is vooral de ouderdom, de robuustheid en de bouwkunst, die boeit. Want hoe bouw je zonder onze hulpmiddelen een kerk op een rots…

0514mont020514mont03
De kloostergang vanuit de kloostergang  /  Doorkijkje bij de pilaren

Het lopen door het dorp was geen pretje. Alleen maar eten, drinken en souvenirs. Erg toeristisch dus. We hebben nog bekeken of je (een stuk) rond de berg kunt lopen, maar daarvoor hadden we toch echt niet het juiste schoeisel aan. Want het strand is vrij zacht en de rotsen minder goed begaanbaar. Dus reden we tegen tweeën weer terug naar de camping, met onderweg nog een terugblik op de Mont.

Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m