• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Een rustige rijdag na veel drukke dagen

Met pijn in het hart verlieten we deze camping; het was echt prettig verblijven hier. Maar de vakantie loopt ten einde en we moeten weer richting Assen.

We reden eerst via de N151 naar Auxerre. Daarna naar Saint Florentin, waar we de nodige etenswaren voor dit lange Pinksterweekend hebben ingeslagen. In een bosgebied even voorbij deze plaats hebben we ons middagbroodje genuttigd.

0530valdevesle01
Ons lunchplekje van deze dag

Na Troyes reden we via Aubeterre, Arcis-sur-Aube, Maily-le-Camp, Sommesous en Vatry naar Chalons-en-Champagne. Na het vullen van de dieseltank zochten we daar de lokale municipal op. Die beviel ons echter niet. Op een kaart aldaar vonden we gelukkig nog een camping in Val-de-Vesle, 33 km verderop. Toch maar besloten daar heen te rijden. En zo zitten we hier in dit aardige dorpje. En dat is leuker dan op een stadscamping in Chalons…

Nog een opmerking tot slot van vandaag: hoewel Champagne de koningin onder de wijnen is, geldt dat niet voor de landstreek. In het gedeelte van vandaag is het eigenlijk saai rijden, want erg kaal. Maar misschien waren we de laatste tijd ook wel erg verwend.

De robuuste kerk van Val-de-Vesle
0530valdevesle02

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m