090930HannMunden01
Een prachtige gevel in Hann Münden

Vandaag opnieuw een deel van een uitgezette route gereden, namelijk rond de Weser. Het eerste doel na vertrek was Hann Münden, ongeveer 60 km rijden. Daar zochten we een parkeerplekje op om de stad te bekijken. Echt een plaatje! Mooie vakwerkhuizen, ook goed gerestaureerd. Een prachtige Marktplatz met dito Rathaus. De toegangsdeur is echt schitterend: prachtige beeldjes en schitterende kleuren. Hetzelfde geldt voor de erkers. Helaas was er een markt, waardoor het Rathaus niet in volle glorie was te zien.

090930HannMunden02
Mooi detail van een van de gevels

De Sint Blasiuskerk was ook prachtig. Hier werd echter de aandacht afgeleid door de 'knutsels en frutsels' van eigen gemeenteleden. Trouwens: het blijft toch wonderlijk dat in Duitse kerken, die vaak een evangelische gemeente als huidige gebruiker kennen, bepaalde katholieke elementen intact zijn gelaten. Hier was het altaar nog in volle glorie aanwezig.

Na deze stop reden we langs Northeim naar Einbeck. Onderweg werd op een landweggetje vlak voor Northeim ons middagbroodje gegeten. In Einbeck vonden we vrij snel een parkeerplekje, vlakbij het oude centrum. Een centrum, dat alleen al vanwege de vele prachtige huizen, een tussenstop waard is. Je kijkt je ogen uit bij zoveel mooie gevels, zoals het Brothaus en de Rats-Apotheke. Maar ook hier kwam een eind aan het plezier.

Tegen kwart voor drie besloten we om naar Lemgo te rijden in plaats van Ostcappelle. Dat was qua afstand nog redelijk te doen. En rond half vijf arriveerden we hier op dit oord. Geen plek om meer dan een nacht te blijven; dat doen we dan ook niet.

Tijl Uilenspiegel op een fontein  /  Een mooie straat in Hann Munden.
090930HannMunden03090930HannMunden04