Vandaag vervolgden we de Route du Vin. De eerste stop was na een kilometer of tien in Colmar. Daar hebben we ruim anderhalf uur doorgebracht. We gingen eerst naar de Eglise des Dominicains. Een kerk met een vrij sober interieur en opnieuw een mooie kruisweg (Duits ondertiteld). Belangrijkste trekpleister hier is ‘Maria in de Rozenhaag’, een schilderij van Martin Schongauer, gemaakt voor een zijaltaar van de Eglise Saint-Martin. Deze Eglise Saint-Martin is veel interessanter om te zien. Ze bezit een aantal mooie heiligenbeelden. Verder is het zuid-portaal opvallend vanwege romaanse en gotische elementen. De kerk heeft namelijk in verschillende perioden zijn huidige vorm gekregen. Tijdens de wandeling door Colmar stuitten we op nog meer oude gebouwen en vooral vakwerkhuizen.

10Colmar01
Colmar

We zetten de rit voort door allerlei leuke kleine wijndorpjes; het ene nog mooier dan het andere. In sommige plaatsen was het smoordruk: het is mooi weer en zondag… In Dambach-la-Ville parkeerden we de auto weer even, om het dorpje lopend te bewonderen. Dat bleek een goede keuze: het was hier rustig en er waren veel mooie doorkijkjes.

10Dambach02
Dambach

We besloten hierna om naar de eerste de beste camping te gaan. Dat bleek in Andlau te zijn: hooggelegen en erg bossig. De laatste zon prikte door de bomen; we zochten een plekje op om daar nog even van te genieten.

Het was op deze camping echter niet druk en we merkten dat de wel aanwezige Duitse gasten ook nog vertrokken. Dat deed ons besluiten om ook onze biezen te pakken; deze nacht alleen op deze camping te staan trok ons niet aan. Dus: inpakken en wegwezen.

In Barr vonden we een andere camping, de Municipal Saint Martin. Weliswaar ook niet druk: slechts drie gasten. Maar deze lag in de bewoonde wereld, hetgeen een rustiger gevoel gaf.

Meer foto's van deze dag...