Met mooi zonnig weer (alleen zo nu en dan wat wolkjes) reden we vandaag dus naar Frankrijk, dwars door Luxemburg.

Na een ontbijt in de buitenlucht snel de camper ingepakt en om half elf gingen we op weg. Eerst nog een stukje A27, maar daarna grotendeels over grote binnenwegen, en dus mooie natuur. Vlak voor de stad Luxemburg pikten we de A7 op. Helaas misten we de afslag naar Mersch, waardoor we de stad moesten doorkruisen. Gelukkig ging dat allemaal redelijk vlot. Al snel reden we Frankrijk binnen, waar we op de eerste parkeerplaats een broodje aten.

04Fort01
De voorzijde van Fort de Guentrange

We besloten om bij Thionville het Fort de Guentrange te (be)zoeken. Dat lukte en het fort bleek behoorlijk groot te zijn. Het is ingebouwd in de heuvels, waardoor je via wat klimwerk er bovenop kon komen. Al met al de moeite waard, zeker als je in aanmerking neemt dat hier bijna honderd jaar geleden honderden soldaten gelegerd waren.

04Fort02
Een detail van het fort

Vanaf deze plek reden we via mooie binnenwegen naar Burtoncourt. We deden daarbij nog even Villers-Bettnach aan, waar een Cisterciënser Abdij uit 1134 staat. Deze was alleen van buiten te bezichtigen.

Om drie uur kwamen we aan op camping La Croix du Bois Sacker, waar we nog even lekker van het najaarszonnetje konden genieten.

Meer foto's van deze dag...