• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

We verruilen Frankrijk voor Duitsland

Opnieuw een dag met mooi weer. We reden zo’n 170 km langs rustige wegen en door mooie dorpjes. We stopten onderweg eerst in Bouxwiller. Dit is een mooi stadje met een aantal bijzondere gebouwen, o.a. in de Rue des Seigneurs. En het was er vooral rustig: niet de drommen toeristen, die we elders nogal eens tegenkwamen.

13Bouxwiller01
Een schitterende gevel in Bouxwiller

Een korte stop was ook nog weggelegd voor Betschdorf met zijn vele pottenbakkerijen. De producten lijken qua kleur erg op Keulse potten. Helaas waren de prijzen dusdanig dat we eventuele koop wel achterwege lieten.

Wissembourg is het laatste stadje voordat we Frankrijk voor Duitsland verruilen. Ook dit is een mooie stad met toch weer andere accenten aan de huizen. Opvallend zijn de afdakjes die soms aan de huizen zijn toegevoegd. Op onze wandeltocht door de stad liepen we ook nog even binnen in de Eglise Saint Paul et Saint Pierre.

Bij de camper zochten we op de MIO de dichtstbijzijnde Duitse camping op; dat bleek camping Clausensee te zijn. En daar zitten we nu om de dag lekker zonnig af te sluiten.

Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m