Vandaag een korte rijdag. We wilden zo vroeg mogelijk aan de Moezel zijn en dat is gelukt. Om twee uur zat het traject naar Ediger er op. De eerste 30 km gingen over landelijke wegen, waarbij de omgeving met het zonnetje erbij vriendelijk oogde. De dorpjes die we doorkruisten waren het aanzien meer dan waard.

14Moezel01
De camper in het herfstlandschap

Het tussenstuk bestond uit ruim 50 km A62, een autoweg om op te schieten, al had de VW zo nu en dan wat meer moeite met de stijgingen. En we hadden te maken met de nodige snelheidsbeperkingen in verband met wegwerkzaamheden.

De laatste 70 km liepen door de Hunsrück, om uiteindelijk te eindigen aan de boorden van de Moezel in Ballay bij Camping Bärencamp. Deze was echter zo vol en vooral hutje-bij-mutje, dat we besloten door te rijden naar Senheim. In Ediger echter vonden we deze camping Zum Feuerberg, met een mooi plekje beschikbaar met vrij zicht op de Moezel.

Na een glas sap fietsten we nog zo’n twintig kilometer langs de Moezel naar Poltersdorf. Helaas liep een deel van deze route weliswaar langs de Moezel, maar ook langs de vrij drukke B-strasse. Dat was vooral op de terugweg niet lekker.

14Moezel02
Fietsen langs de Moezel betekent wijngaarden

Gelukkig konden we terug op de camping, met een drankje in de hand, nog even genieten van de laatst zonnestralen, voordat deze achter de heuvels verdween.

Meer foto's van deze dag...