Vandaag het laatste deel van de Route du Vin naar Marlenheim. In Rosheim werden we getroffen door de vele mooie bloemstukken langs de kant van de weg. We ontdekten er echter ook een hele mooie romaanse kerk: Saint-Pierre et Saint-Paul. Het is een heel gaaf gebouw met vooral veel schitterend beeldhouwwerk. Een juweeltje, waar we stil van werden. Trouwens, ook de rest van het stadje was de moeite waard, vooral de drie poorten.

11Rosheim01
De romaanse kerk Saint-Pierre et Saint-Paul

Op onze tocht kwamen we verder door Bousel. Opnieuw een stadje, adembenemend mooi. We passeerden maar liefst drie middeleeuwse poorten en een aantal heel mooie vakwerkhuizen rond het plein in het centrum van de stad.

Na Osthoffen raakten we even van de route af en reden we de bergen in. Ook mooi, met veel bossen en zo nu en dan mooie vergezichten vanaf de smalle wegen. Uiteindelijk belandden we toch in Marlenheim, waar we besloten om door te rijden naar Straatsburg. Daar vonden we al snel Camping De la Montagne Verte, een echte drukke stadscamping.

Na installatie gingen we nog even per fiets naar de gebouwen van de Europese Instellingen. Zeg maar het reserve-Brussel… Naast het Europees Parlement (een week per maand…) is ook het Europese Hof van Justitie hier gevestigd. Het was een mooie tocht door druk Straatsburg, waarbij we ook een indruk kregen van het oude centrum. Maar dat zien we morgen beter.

Een van de Europese gebouwen
11Straatsburg02

Meer foto's van deze dag...