Een rit van ruim 100 kilometer, met stops in Metz en Ars-sur-Moselle. In de laatste plaats (of eigenlijk net erbuiten) bewonderden we een Romeins aquaduct uit de tweede eeuw. Hoewel helemaal ingepakt tegen vallende stenen, is het toch wel indrukwekkend, zo’n restant van bijna 2000 jaar oud.

05Metz01
Een Chagall-raam in de Cathedrale St. Etienne

In Metz duurde de stop langer om uitgebreid de Cathedrale St. Etienne te bekijken. Opvallend is de enorme hoogte als je deze kerk binnenstapt. Ook het vele glas-in-lood spreekt aan, met name de prachtige ramen van Chagall. Toen de zon door de zuidelijke ramen ging schijnen, knalden de kleuren op je netvlies. Ook bijzonder is het modern uitgevoerde altaar, dat toch heel mooi in het interieur past. Na dit bezoek liepen we nog een tijdje rond in het centrum met zijn monumentale gebouwen.

05Metz02
Ook dit is Metz...

Het was inmiddels half twee geworden, tijd voor ons broodje. Daarna vertrokken we voor de rest van de tocht. Tot Mars-la-Tour konden we genieten van het wijngebied rond Gorze. Daarna reden we door uitgebreid, heuvelachtig landbouwgebied naar Verdun.

Na installatie op camping Les Breuils liepen we nog even naar het centrum van dit stadje, dat bekend is om het slagveld in de Eerste Wereldoorlog. Opvallend is aan de rand van de stad de galerij van beroemde Franse maarschalken.

De dag begon en eindigde met bewolking, maar midden op de dag konden we lekker van de zon genieten.

Meer foto's van deze dag...