Het was vandaag een prachtige tocht. Eerst vanuit Herpelmont door de Vogezen naar Thann. En daarna de mooie wijnroute naar Wihr-au-Val.

09Vogezen01
De bergen van de Vogezen

De rit door de Vogezen begon bij Bruyères. Tot Gerardmer volgden we de loop van de Vologne. Inmiddels werd het steeds heuvelachtiger en dat bleef zo bij La Bresse en Wildenstein. Langs de Thur reden we vervolgens naar Thann. Onderweg genoten we van de prachtige vergezichten en de mooie natuur om ons heen.

09Thann02
Het schitterende beeldhouwwerk van de Collégiale Saint-Thiébaut in Thann

Nog onder de indruk van al het moois onderweg, gingen we Thann bekijken. Heel bijzonder was de Collégiale Saint-Thiébaut, en dan met name het hoofdportaal. Dat bestaat namelijk helemaal uit religieus beeldhouwwerk. Ook waren er natuurlijk ook de nodige ramen te bewonderen. Voor het overige was het stadje niet zo bijzonder. Dus begonnen we aan de Route du Vin in noordelijke richting. In Vieux Thann vonden we tegenover een oude kerk een goede plek om even te lunchen.

Daarna gingen we verder langs deze schitterende route. Vooral de plaatsjes na Soultz-Haut-Rhin waren allemaal even mooi. In Rauffach zetten we de auto weer even aan de kant om dit prachtige stadje te bekijken. Naast de Eglise Notre Dame met een mooie kruisweg, was ook de rest van het centrum de moeite waard.

09Rouffach03
Vakwerk in Rauffach

Via Gueberswihr kwamen we aan bij de camping in Eguisheim. Deze bleek echter erg druk, zodat we spoorslags verder reden naar Wihr-au-Val. Daar staan we deze nacht op camping La Route Verte, gelegen midden in het dorp.

Meer foto's van deze dag...