• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

De eerste tocht ging naar de Ooypolder

Toch nog een korte vakantie, ondanks de kapotte vijfde versnelling. We besloten om in Nederland te blijven en van de Ooijpolder (bij Nijmegen) naar Delft te rijden.

Om half elf vertrokken we uit Assen, het eerste deel over de A28. Vanaf Hoogeveen reden de via Ommen naar Raalte. Door de mooie omgeving van Deventer en Zutphen gingen we de IJssel over naar Dieren. Bij Arnhem volgden we de N325 (later A325) over de Rijn naar Elst en Nijmegen.

Vervolgens na de Waalbrug in Nijmegen de Ooijpolder in en over kleine weggetjes naar Persingen, waar we overnachten op Camping De Weijde Blick. Persingen bestaat uit een paar huizen en een heel karakteristiek kerkje. De camping is een beetje primitief, maar de omgeving vergoed veel.

Na een kopje soep om half vier gestart met een korte fietstocht door de polder, waarbij we een deel van de Ooijroute volgen. Die voerde ons eerst richting Nijmegen, naar het Hollands-Duits Gemaal. Van daar gingen we over de dijk en door een mooi natuurgebied naar het plaatsje Ooij. Daar gingen we weer richting camping. In deze ruim 13 kilometers bleek de Ooijpolder een prachtig gebied te zijn met veel rietgedekte dijkhuisjes en veel waterplassen.

Een eerste blik op de Ooijpolder
dag01Ooypolder

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m