Vandaag een dagje fietsen in deze omgeving. Aan het eind van de rit bleken we 51 km te hebben afgelegd in zon en wind. Eerst reden we met z’n drieën naar Føns, waar we het schiereiland opdraaiden. We volgden hier de verharde weg tot deze overging in (los) grint. Daar besloten we om niet verder te rijden, maar gingen we bij huisnummer 38 via een graspad naar de kust. Na een half uur staren over de zee en naar de kanovaarders, reden we langs de kust naar boerderij Sparreton. Daar aten we, gezeten aan de waterkant, ons brood.

110802Fons
Op het schiereiland bij Fons

Vervolgens reden we weer terug naar de asfaltweg en naar Føns. Joke besloot om terug te gaan naar de camping; ze vond de heuvels en de wind te pittig. Wij reden verder richting Wedellsborg, om vervolgens linksaf naar Emtekær en Tanderup te rijden. Daar bekeken we een oude watermolen, die vroeger electriciteit leverde. Nu was het waterhoogteverschil omgebouwd tot een ingenieuze vissentrap.

110802Vistrap
De vissentrap bij de vroegere watermolen

Over een stukje drukke weg passeerden we achtereenvolgens Tellerup, Orslev, Balslev, Mosegård om in Nørre Aaby aan te komen. Na een aantal boodschappen in Nørre Aaby reden we vervolgens via Viby de laatste 6 km van deze dag naar de camping. Al met al was het een geslaagde en door het glooiende landschap toch ook inspannende fietstocht.

Meer foto's van deze dag...