Op deze, opnieuw regenachtige, dag gingen we weer naar Granada. We begonnen na aankomst met een bezoek aan de Capilla Real, de grafkapel van Fernando en Isabel, de Spaanse ´Reijes Catolicos´ van de 16e eeuw. Naast de graftombe herbergt de kapel ook een groot aantal schilderijen, een prachtig hekwerk en een schitterend hoofdaltaar.

0429 Granada01
Het prachtige hekwerk...

...en het indrukwekkende hoofdaltaar
0429 Granada02

Hierna gingen we naar de Iglesia del Sagrario, waar een mis aan de gang was. We bleven tot het eind en hebben zoveel mogelijk met de parochiegemeenschap meegedaan. Zodoende kregen we toch een beetje een zondagsgevoel, al misten we wel het zingen van liederen. Want het was een stille mis… Na de dienst de kerk nog bekeken en een paar foto´s gemaakt.

0429 Granada03
Op deze zondag naar de kerk in de Iglesia del Sagrario

Vervolgens naar de buren, de Catedral. Ook daar was een viering gaande, dus hebben we hier de kerk maar weer verlaten. Rondlopend in de buurt werden we geconfronteerd met de politieke werkelijkheid van dit land, een demonstratie tegen de bezuinigingen op onderwijs en zorg.

Na deze bezoeken nuttigden we in een cafetaria een uitgebreide doner kebab. Ons middagprogramma omvatte een wandeling door Albayzin, een prachtige oude wijk. Vooral Alcazaba is echt heerlijk om doorheen te dwalen. Er zijn heel veel Arabische kenmerken in de straatjes aanwezig. En ook vermeldenswaardig is het uitzicht op het Alhambra bij de San Nicolas kerk. Zeker als de zon bereid is om ook iets bij te dragen…

Om half vijf sloten we ons bezoek aan Granada af met de laatste bustocht naar de camping.

Zicht op het Alhambra bij de Sint Nicolaaskerk (zonder zon)
0429 Granada04


Meer foto's van deze dag...