Om op tijd in Granada te zijn, moesten we vroeg opstaan. Om kwart voor acht zaten we al in de bus naar de stad. Daar aangekomen zijn we naar de kathedraal gewandeld om met bus 30 naar het Alhambra te rijden. Om kwart over negen waren we reeds binnen; dat viel enorm mee. Helaas werd het een erg natte dag.

0428 Alhambra01
Het Palazio de Carlos V in het Alhambra

Maar het Alhambra is indrukwekkend, zelfs al is het kletsnat. Er is erg veel te zien voor één dag. We gingen eerst naar de vesting. Daar beklommen we de torens om te genieten van het uitzicht. Vervolgens gingen we het Palazio de Carlos V binnen, waar we twee musea bezochten, één over het Alhambra met veel islamitische keramiek en één gewijd aan regionale schilders.

0428 Alhambra02
Moorse invloeden...

...prachtige plafonds
0428 Alhambra03

Om twaalf uur konden we in de Palazios Nazaries. Daar raakten we erg onder de indruk van de versieringen uit de Moorse tijd. Helemaal optimaal genieten konden we niet, vanwege de regen. Het zijn namelijk verschillende gebouwen, waardoor je je telkens weer door de openlucht moet verplaatsen.

0428 Alhambra04
Een doorkijkje op de Leeuwenhof...

Na deze Palazios liepen we nog een tijdje in de tuinen van het Generalife, met als hoogtepunt het buitenhuis van de Nasrids. Om twee uur stonden we weer buiten en nog steeds regende het! Met bus 30 daalden we weer af naar de binnenstad. Daar nog een uurtje rondgelopen en vervolgens met de bus naar de camping.

We hebben eerst bijna anderhalf uur de kachel aan gehad om de boel te drogen en onszelf op te warmen. Inmiddels is het al weer een tijdje droog en werd zelfs de zon even gesignaleerd.


Meer foto's van deze dag...