We zitten nu op een camping waarvan je er in een vakantie meestal maar één treft. Een prachtige omgeving, mooie ruime plaatsen en vooral natuurlijke rust. Het is natuurcamping Sierra Maria in het plaatsje Maria, net voorbij het punt waar de A91 overgaat in A92N.

0424 Elche01
Een impressie van Elche

We zijn hier gekomen na een schitterende tocht door de indrukwekkende sierra’s. Kortom, het was een dag om in te lijsten. Onderweg hebben we nog even gestopt in Elche om de Palmentuin en het oude centrum te bezoeken. De palmentuin viel ons toch wat tegen; er werd weinig informatie gegeven over de diverse bomen die er groeiden. Het centrum maakte wat dat betreft wel iets goed. De oude gebouwen met moorse kenmerken stonden te glimmen in de zon. Het was nog wel even moeilijk om de Mariakerk te vinden, maar uiteindelijk lukte dat toch.

0424 Elche02
De Palmentuin

Het mooiste deel van de rit kwam rijdend over de A91 (en A92N). Het landschap was er eerst typisch Spaans ruig, maar later konden we ook nog genieten van bossen op de berghellingen. En in de verte werden we getrakteerd op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

We blijven een paar dagen extra op deze mooie camping om in de omgeving te gaan wandelen.


Meer foto's van deze dag...