Tarragona was doelwit van onze belangstelling vandaag. We reden er heen door het achterland. Bij Roda de Berà passeerden we de Arc de Berà. Het betreft hier een vrij gave romeinse triomfboog.

In Tarragona parkeerden we, na enig gezoek, de camper aan de Avenida de Catalunya. Lopend werd het oude romeinse stadsdeel bereikt.

0420 Tarragona01
De kloostertuin in het museumklooster

We haastten ons echter eerst naar de Catedral, omdat we vermoedden dat deze om twaalf uur zou sluiten. Tot onze teleurstelling was de eigenlijke kerk helemaal niet open. We moesten ons beperken tot het museumdeel en het klooster. Dat was op zich best de moeite waard, maar toch… zonder kerkbezoek minder geslaagd. We hebben wel een paar aardige foto’s voor de komende kerstkaart kunnen maken.

0420 Tarragona02
De kathedraal die niet open ging...

Hierna bezochten we nog de oude muren van de stad, als onderdeel van de Passeig Arquelògic. Aan de hand van de Maqueta de Tarraco Romana konden we zien hoe de stad er vroeger uitzag.

0420 Tarragona03
De oude stadsmuur in de Passeig Arquelògic

Na nog wat rondwandelen door de oude stad keerden we terug naar de auto. Het bleek dat de centrale deurvergrendeling ons in de steek liet. Dat betekende via de passagiersdeur instappen en snel wegwezen. Omdat het gps-systeem wat traag op gang kwam, viel het met die snelheid toch tegen. Maar uiteindelijk lukte het toch de juiste weg te vinden. Om een uur of vier kwamen we aan op de camping in L’Ametlla de Mar.


Meer foto's van deze dag...